Само в SL: Стойчо набеляза четирима за новия ЦСКА

Спорт

10-07-2013, 15:39

Автор:

Васил Хаджийски

Всичко от Автора

Двама българи, М'Боли и Зику избутват есенния полусезон за "червените"

Катарзисът преживян в ЦСКА това лято, вече започва да дава резултат. Toва личи по идеите на Стойчо Младенов за нови попълнения при "червените". Този път това няма да са неблагодарни чужденци тип "Платини", а млади играчи с "червени" сърца. Сред тях са Владислав Романов и Томислав Павлов.

 

Романов е юноша на "червените", но няма официален мач за тима. 25-годишното ляво крило игра за последно в полския Краковия, но преди дни е прекратил договора си. По този начин той е готов да премине веднага в ЦСКА и да е на линия за първия мач от "А" група. 

 

Същата е ситуацията с един от най-големите таланти, излизали през последните години от школата на ЦСКА - Томислав Павлов. Атакуващият полузащитник дори прекара две години в Селтик, но след това се върна у нас, където игра за Миньор. След като "чуковете" изпаднаха, Павлов бе близо до договор с македонския шампион Вардар, но сделката пропадна. Павлов е едва на 22-години, като според мнозина му предстои бляскаво бъдеще.

 

Паралелно с Романов и Павлов, от ЦСКА ще се опитат да привлекат и двама качествени чужденци, подвизавали се в Борисовата градина. Това са Райс М'Боли и Янис Зику. Младенов се надява на договори с 31-кратния шампион да се съгласят и Емил Гъргоров и Валентин Илиев, които тренират с тима. Очаква се с тяхното присъствие на "Армията", ЦСКА да се представи прилично през есенния полусезон, а след него да се направи още по-сериозна селекция. 

 

Всички тези планове, са при положение, че ЦСКА стане собственост на групата бизнесмени, които са зад проекта "Червени шампиони".