Върхови електронни разработки идват в Пловдив

Мисия Пловдив

10-07-2013, 16:02

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Фирми от 22 държави акостират под Тепетата

Водещи компании подготвят експозиции с върхови разработки в областта на машиностроенето, строителството, електрониката, енергетиката, екологията, информационните технологии, химическата и автомобилостроенето на международният технически панаир. Неговото 69-о издание ще се проведе от 30 септември до 5 октомври 2013 г. в Пловдивските панаирни палати.

Германската фирма Трумпф вече обяви световната иновация, която ще демонстрира на ЕСЕН 2013. Това е енергоспестяваща 2D машина за лазерно рязане и заваряване,  обработваща и цветни метали. На изложението може да се видят и други приложения на лазерите. Стентове за сърдечни операции се изработват с помощта на уред  за лазерно заваряване, който представя Хофман Консулт България и е новост за нашия пазар.

Няколко иновативни продукта,  базирани на  GSM/GPRS, демонстрира българският изложител “Каст Инженеринг”. Система за дистанционно измерване предава от разстояние данни за кръвна захар, кръвно налягане, тегло и двигателна активност. Ще бъде показана и система за измерване на налягането и температурата в автомобилни гумите, която предупреждава за опасност от запалване или спукване. Тя увеличава пробега на гумите и намалява разхода на гориво до 15%.

Това са част от иновациите на тазгодишния Есенен панаир. Участие в него досега са заявили компании от 22 държави. Експозициите ще бъдат разпределени в  десет специализирани международни изложби.