Областният управител на Добрич изпрати съболезнователни адреси

Мисия Добрич

10-07-2013, 16:10

Снимка:

Dobrichutre.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

По повод преждевременната кончина на митрополит Кирил, Областният управител Недко Марчев изпрати съболезнователни адреси до Българския патриарх Неофит и до църковното настоятелство на Варненската и Великопреславска митрополия.

         „Нелепата смърт изпълни със скръб православните християни от област Добрич, както и миряните от цяла България. Като предстоятел на Варненската и Великопреславска епархия в продължение на близо 25 години, митрополит Кирил бе посветил живота си на всеотдайна служба на своето пастство, работеше за социална ангажираност на църквата и беше убеден, че само вярата може да спаси народа ни.

         Жителите на област Добрич съпреживяват болката на всички българи и ще съхранят завинаги спомена за Дядо Владика, за неговото голямо християнско сърце, изпълнено с обич към хората!

         Поклон! Дълбок поклон пред светлата му памет!“ – се казва в съболезнователните адреси на Областния управител Недко Марчев до Негово  Светейшество Българския патриарх Неофит и до Варненската и Великопреславска митрополия.