Сухия: С новия спонсор базата ще се разшири

Спорт

10-07-2013, 20:03

Автор:

Sportline

Всичко от Автора

Още по Темата:

Левски се стресна от Иртиш, тренира дузпи

Доволен съм, привлякохме добри треньори, заяви Тони Здравков

Новият шеф в детско-юношеската школа на Левски Тони Здравков сподели първите си впечатления от работата в академията на "сините".

"До този момент работихме предимно по организационни неща. Вече трети ден двете ни елитни групи започнаха тренировки. Набор 98 също тренира, защото се готви за Световното клубно първенство в Швеция. На този етап съм много доволен от хората, които успяхме да привлечем в треньорския състав на школата. Георги Тодоров, Ангел Славков и Стефан Колев са много опитни треньори, които имат добро реноме. Това са хора с достойнство, които могат да вдъхнат увереност на младите ни футболисти. Това са хора, които могат да ги научат, да научат отборите ни да имат стил", заяви Здравков пред "Дарик".

"Вкарването на млади футболисти в първия отбор е процес, който изисква време. Правенето на отбор в професионалния футбол е много по-лесно. Събираш 16-18 човека, които са по-научени, след месец и половина може да има резултат. В школата трябва да предадеш на младите футболисти начина на игра. Трябва да ги обучиш. Трябва да подобрят много индивидуалните си качества. Става въпрос за техника, физика, скорост. Предполагам, че в близките година и половина – две, трябва да се появят 4-5 човека, които да са готови за първия отбор", каза още шефът на ДЮШ в Левски.

"Не съм запознат как стоят нещата с новия спонсор, но със сигурност, ако има такъв, ще има подобрения в целия ни клуб. Убеден съм, че ако това се случи, базата ни няма само да се подобри, а ще се и разшири. В момента школата разполага изцяло с терена, който е с изкуствена настилка. Да, той е на години, но все още върши работа. Ако се намерят допълнителни среща, за да се ремонтира, ще бъде прекрасно. Ползваме и един от тревните терени, който е с по-малки размери и е подходящ за по-младите ни играчи. Имаме разрешение по-големите, които са в елитните групи да тренират почти през цялата година на трева, там ще играят и мачовете си, защото това беше грешка. Те тренираха на изкуствения терен, а после, когато имаха учебни мачове и тренировки с първия отбор се усещаше разликата между изкуствения терен и тревата, която не е малка. На всички е ясно, че много лесно се съгласих да приема предложението от Левски. Не съм на „Герена“ от една или две години. Тук съм израснал, първо като юноша, после като футболист в първия отбор, а и като треньор. Не се замислих много, знам каква е отговорността. Знам, че е различно от треньорската дейност, но това е едно предизвикателство за мен да се докажа и в това поприще", завърши Тони Здравков.