Марица шампион по волейбол след бой над ЦСКА

Спорт

10-07-2013, 22:14

Снимка:

volleymaritza.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Пловдивчанки триумфираха на Лаута, грабнаха 4 индивидуални награди

Марица (Пловдив) е шампион на България по волейбол за девойки младша възраст за 2013 година!

В днешния финал на Държавното първенство в претъпканата до краен предел зала Лаута в Пловдив момичетата на Георги Илиев и Иван Радичев се наложиха над ЦСКА (София) с 3:2 (25:27, 25:23, 25:13, 20:25, 15:12) гейма.

Звезди 94 (София) се нареди на третото място в крайното класиране и спечели бронзовите медали. В също така силно драматичния и оспорван малък финал по-рано днес столичанки надвиха Казанлък Волей (Казанлък) с 3:2 (17:25, 25:21, 19:25, 25:18, 15:12).

Състезателката на вицешампиона ЦСКА (София) Гергана Димитрова бе обявена за Най-полезен играч (MVP) на Държавното първенство. Шампионките от Марица (Пловдив) бяха удостоени с четири индивидуални награди, едно отличие бе присъдено и на състезателка от бронзовия медалист Звезди 94 (София).

Ето ги и наградите:

Най-полезен състезател (MVP): Гергана Димитрова (ЦСКА)

Най-добър изпълнител на сервис: Наина Иванова (Звезди 94)

Най-добър разпределител: Мирела Шахпазова (Марица)

Най-добър нападател: Вангелия Рачковска (Марица)

Най-добър блокировач: Йоанна Атанасова (Марица)

Най-добро либеро: Жана Тодорова (Марица)

“Чувствам се страхотно! Очаквах, че може да победим. Бяхме много надъхани и много навити за този мач. Излязохме с много голям хъс, с много кураж. Лично аз бях спокойна по време на финала и бях сигурна в целия отбор. Може би и затова ни се получи – защото играхме всички заедно. Нямаше отделни индивидуалности, бяхме наистина един колектив", заяви капитанката на марица Тереза Иванова.

Ето какво каза след мача и наставникът на шампионите Георги Илиев:

“В момента не съм на себе си, за да мога да осъзная какво сме направили. Тази година беше много тежка за нас. Имахме доста контузии, доста проблеми с децата, но мисля, че накрая се събраха, стиснахме зъби и изкарахме мача перфектно. Искам да поздравя отбора на ЦСКА. Мисля, че бяха достоен противник. Благодарение на тази супер публика успяхме да спечелим мача. Естествено и на момичетата, които положиха много усилия в последните дни".