Жените (20) изпуснаха Македония

Спорт

10-07-2013, 23:27

Снимка:

Борислав Пелтеков, БФБ

Автор:

bgbasket.com

Всичко от Автора

Претърпяха трета загуба в Албена

Националният отбор на България за жени до 20 години записа втора поредна загуба на Европейското в Албена, след като отстъпи на Македония с 60-64. Отборите изиграха много оспорван мач, а националките ни допуснаха обрат в края след слаба последна четвърт. До момента те имат по 3 победи и загуби, а при победа днес шансовете им за тройката и място в дивизия А щяха да се увеличат. До края те имат още два мача – срещу Чехия и Латвия, а утре почиват. Македония е с три победи и две загуби до момента.

Мачът започна доста равностойно, като през в първите минути малка преднина имаха македонките. В края на първата част обаче българките поведоха с 5 за 18-13. Темпото се запази до почивката, а след няколко смени на водачеството се стигна само до точка аванс в полза на отбора ни – 32-31.

В началото на второто полувреме България поведе със 7 точки, но съперникът се приближи на 2-3 и беше зад тима ни през цялата трета част. В края й националките отново дръпнаха със 7 за 50-43. Серия от 8-0 за начало на последната част даде преднина на Македония, а до средата на последната част разликата беше минимална. Три минути преди края македонките поведоха с 4 точки, но Ива Костова наниза тройка за 60-61. След няколко грешки на отборите разликата стана 3 в полза на Македония, а мачът навлезе в последната си минута. 10 секунди преди края Кристина Пейчинова пропусна от тройката, а в края резултатът бе оформен от наказателната линия, преди Ива Костова да пропусне от тройката секунда преди края.

За националките ни Габриела Костова завърши с дабъл дабъл от по 12 точки и борби, а 11 вкара Ива Георгиева.

За Македония най-резултатна с 20 точки бе Анджелика Митраинович, а по 12 добавиха Лефтерия Темелкова и Нена Трайчевска.