Добро утро, Пловдив! Протестиращите се отчитат

Мисия Пловдив

11-07-2013, 06:40

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Пловдивският футбол атакува Европа, реваншът на "Ботев" с "Астана" е. Успех!

Добро утро, Пловдив. Очаква ни четвъртък, редуващ облаци със слънце и температури между 18 и 29 градуса. Както и няколко важни събития.

Днес от 10 часа в пресклуба на БТА пловдивските протестиращи свикват специална среща. Те ще представят резултатите от подписката с искане за оставката на кабинета "Орешарски" и оставката на областния управител Венцислав Каймаканов. Ще коментират също Международен панаир – Пловдив и неговия собственик Георги Гергов.

Час по-късно (на същото място) започва пресконференция на "ЖП гара Пловдив" ООД. Темата е "Представяне пред пловдивската общественост приоритетите на дружеството за развитие на жп гара Пловдив и предгаровия площад". Ще говорят директорът на "ЖП гара Пловдив" ООД - Стоян Димитров, проектантският екип и прокуристът на дружеството Димитър Столарски.

Черешката на тортата днес е футболното шоу, което очакваме от "Ботев". Точно в 20, 30 часа започва реваншът от първия предварителен кръг за Лига Европа. На стадион "Лазур" в Бургас пловдивските момчета излизат като символични димакини срещу казахстанския "Астана". Първият двубой завърши с прекрасна победа на "жълто-черните". Пловдив стиска палци за успех и този път!

Че сме малка част от големия свят, може да си пропомним днес на  Световния ден на човечеството!

Празникът се отбелязва от далечната 1989 г. Идеята за него се ражда две години по-рано, когато на тази дата се е родил 5-милиардния жител на планетата. Днес наброяваме повече от 7 милиарда. Прогнозите пък са, че през 2050 година на земята ще има близо 9 милиарда. Затова, добро утро, прекрасен ден и да се порадваме на късмета, че точно днес и ние сме повод за празник.

Още един повод за празник. Днес Българската православна църква почита паметта на Св. равноапостолна княгиня Олга. Имен ден празнуват всички, които носят имената: Олга, Олег, Оля. Честито!