И днес протестиращи пият кафето си пред парламента

Мисия София

11-07-2013, 08:45

Снимка:

Гергана Георгиева, sofia.utre.bg

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Продлъжават да прииждат хора

За поредна сутрин протестиращи се събират в знак на недоволство срещу управляващите "На кафе" пред Парламента.

До този момент събралите се граждани са около 100 души. Чуват се скандирания, има и издигнати лозунги. На протеста продължават да се събират хора. Движението по бул."Цар Освободител" е спряно. Протестиращи са се събрали до служебния вход на парламента и освиркват идващите депутати.

 

Други протестиращи блокираха движението по бул."Цар Освободител" от Софийския университет до бул."Г. С. Раковски".

Скандирайки "Оставка", гражданите, които за поредна сутрин пият кафе пред парламента в знак на недоволство, застанаха на пътното платно пред сградата на Народното събрание. Те са издигнали лозунги, които гласят: "БСП връщайте мандата", "Оставка", развяват се български знамена и се чуват силни освирквания и скандирания.

В знак на съпричастност в протеста се включиха около 30 велосипедисти, които бяха посрещнати с аплодисменти. Велосипедистите останаха няколко минути и продължиха по маршрута си. Всеки участник в протеста получава безплатно кафе, като призивът на инициативата е "Кафето е от нас, оставката от тях".

 

Към 09.00 часа протестиращите започнаха да замерят сградата на Народното събрание с яйца. Около петдесет души освиркват силно идващите на работа депутати. Полицаите задържаха двама протестиращи - поетите Иван Димитров и Ясен Атанасов. След като демонстративно прескочиха огражденията на НС, двамата задържани бяха отведени в бус, където най-вероятно ще им бъдат снети обяснения.