Спасиха пиян немец, опитал да скочи от покрива на хотел

Пожарникари свалили неадекватния младеж от четвъртия етаж

Подпийнал немски турист е спасен след като направил опит да скочи от покрива на четириетажен хотел в Слънчев бряг, съобщиха от полицията. Това станало около 20,10 часа в петък в  комплекс "Апарт Централ", разположен в района зад х-л "Кубан" в курорта.

Веднага щом получили сигнала към мястото на инцидента се отправили велоченгета, като на покрива на хотела се качили полицаи Величко Чернев и Георги Проданов. Двамата успели да издърпат младежа от рисковата зона и го закопчали с белезници за металната конструкция, поддържаща соларните системи на хотела.

Полицаите установили, че заради голямо количество алкохол, употребено от страна на младежа, е невъзможно връщането му по обратния път през покрива. Това наложило да се търси съдействие от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Несебър, чиито служители изрязали част от козирката на терасата на последния етаж и безаварийно свалили неадекватния младеж на терасата.

23-годишният летовник пристигнал ден по-рано в курорта, заедно с трима свои приятели. По думите на останалите било предвидено почивката им да продължи една седмица, като основно посещавали увеселителни и питейни заведения в Слънчев бряг. Нито един от тримата немски туристи нямал обяснение защо приятелят им се качил на покрива на хотела и се опитвал да скочи от там. След като бил задържан за срок от едно денонощие младежът е освободен и заедно с приятелите си отлетял за Германия.