Фандъкова разпореди проверки на столичните спирки

Кметът на София поиска засилен контрол на движението

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е поискала от Пътна полиция и Министерство на транспорта засилен контрол върху скоростта на движението по основните столични артерии.

Според Фандъкова трябва да има и непрекъснат контрол за употребата на алкохол и наркотици.
"Надявам се, това да се случи, защото каквито и мерки да се предприемат, ако шофьорите не са добросъвестни, се получават трагични инциденти", коментира тя.

Sofiautre.bg припомня, че снощи около 20,30 часа таксиметров автомобил е спуква гума, завъртя се странично и се е врязва в спирката пред мола на Цариградско шосе. Ранени са 12 души. Тази нощ една от жертвите, жена на 25 г., почина, а двама са с опасност за живота.

Днес стана ясно, че шофьорът на таксито е карал с с 1,89 промила алкохол в кръвта.
Още миналия месец Фандъкова е изпратила специално писмо до Пътна полиция- да се обърне внимание на таксиметровите автомобили. По думите й в много от столичните райони спирките вече са осветени, има и специална жълта боя, която отбелязва пътното платно и спирките.

Столичният кмет изказа своите съболезнования към близките на пострадалите и на загиналото младо момиче при вчерашната катастрофа.
Още снощи възложих на колегите от „Транспортна инфраструктура" да огледат всички спирки по големите столични булеварди и да помислят за допълнителни мерки за сигурност. Трябва да не се пречи на качването и слизането на пътниците", добави Йорданка Фандъкова