Автобусът-убиец в Украйна е хасковски

Животът

11-07-2013, 17:46

Снимка:

novinite.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Български шофьор загина при челния удар

Осем души загинаха тази сутрин при сблъсък между два автобуса в района на град Ковел, който се намира във Волинска област в Украйна. В единия автобус, с българска регистрация, са пътували деца.

При катастрофата е загинал един от българските шофьори от хасковката туроператорска фирма "Маги тур" - това съобщи пред Дарик българският консул в Киев Благомир Бацанов. Вторият шофьор е настанен в болница под постоянно наблюдение, уточняват от българското Министерство на външните работи.

Според последните данни от украинското МВР е починал и водачът на другия автобус. По-рано беше съобщено, че при катастрофата са загинали двамата български шофьори.

Регистрираният в Хасково автобус е превозвал около 50 беларуски туристи от Минск за Слънчев бряг - 40 от пътниците са деца. Малко след 7:30 часа тази сутрин е претърпял тежка катастрофа - челен удар - с украински автобус, който превозвал украинци от близкия град Луцк до санаториум на Шатските езера, близо до беларуската граница.

Трагедията е станала близо до град Ковел в северозападна Украйна. До момента са починали осем души, включително двамата шофьори, а 27 души са приети в болницата в Ковел. Засега не се съобщават имената на загиналите и ранените.