Протестиращите признаха: Плащат ни! (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

11-07-2013, 20:43

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

В Пловдив "раздадоха хонорари" от акциите на Гергов, Станишев и Каймаканов

Протестиращите в Пловдив от тази вечер са по-богати. Пред погледите на журналисти те бяха "купени" с акции на Станишев, Гергов и Каймаканов. На ипровизираната сцена пред община Пловдив стотици получиха по една Герговка, Каймакановка и Станишевка.

"Казват, че сме купени. Сега си изпълняваме обещанието и ви плащаме", каза Христо Марков, бивш депутат от СДС. След това започна да раздава белите листчета. На Герговката пишеше: "Притежателят има право на дивидент за 1 дял от империята на олигарха". Собствениците на Каймакановки ще се радват "на 1 дял от обръчите на Доган", а добралите се до Станишевки  разполагат с част от Бузлуджа.

"Не се сетихме да направим и Путенки, те също щяха да вървят", каза Марков.

Харесвам си осма палата от Панаира. Искам дял в нея, коментира за Plovdivutre.bg млад демонстрант. Голяма е, има повече етажи, пошегува се той.

Спречкване между протестиращи и чакащи на автобусна спирка също бележат вечерта. Разгневена пловдивчанка извика на демонстрантите: "Затваряте булеварди, не разбирате ли, че ви употребяват? Вие сте купени!" Мъж от множеството й хвърли 2 лева и каза: "Ето, сега и ти си купена."

Протестът затвори за около 40 минути кръстовището на Чифте баня. Блокирани останаха част от бул. "Шести септемрви" и "Цар Борис Трети Обединител". Близо 200 протестиращи насядаха на платното, други написаха мисли и желания с тебешир. Обява на асфалта гласеше: "Вещици търсят сестра си Мая. Последно е забелязана в Парламента." На шосето се появи и "Вън мишоците от България", "Вие не пускате властта, ние не даваме България!".

Издигнатите лозунги в 28-ия ден: "Временно управляващи, не си играйте с гнева на народа. Отивайте си бързо и завинаги", "Колкото по-късно, толкова по-мръсно!", "Протестираща София! Граде герой! Поклон!", Майчински помощи??? Няма да ни купите за 30 сребърника."

Утре в 18 часа на стълбите на Каменица, точно пред офиса на Атака, се готви флашмоб. Виртуален Волен Сидеров с костюм на извънземно ще пее еврейски песни. Уникалният спектакъл е дело на Държавна опера Пловдив.