Промяна в движението в центъра на София

Мисия София

12-07-2013, 08:20

Снимка:

Архив

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Заради смяна на почетния гвардейски караул и шествие по случай навършването на 135 години от създаването на Софийската пожарна

Въвежда се организация на движението във връзка с тържественото отбелязване на навършването на 135 години от създаването на Софийската пожарна и организиране на шествие. Това съобщиха от Столична община.

Участниците в шествието се събират пред централния вход на НДК в 10.00 часа. Митингът тръгва час по-късно по следния маршрут: от сборния пункт по бул. "Витоша” до ул. "Солунска” само за пешеходно шествие, от ул. "Солунска” по бул. "Витоша” до пл. "Света неделя” за пешеходно шествие с пожарна техника и от пл. "Света неделя по ул. "Съборна”, ул. "Княз Александър І”, надясно по бул. "Цар Освободител”, наляво по ул. "Г. С. Раковски”, надясно по ул. "Оборище” до храм-паметник "Ал. Невски” само за пешеходно шествие.

От 11.30 до 12.30 часа пък се забранява влизането на превозни средства по ул. "Леге" между ул. "Съборна" и пл. "Атанас Буров". Причината - тържествена смяна на почетния гвардейски караул пред Президентството.

Столична дирекция на вътрешните работи ще осигури охрана на мероприятията и постове за контрол и регулиране на движението.