Ситуацията днес прилича на тази отпреди 22 години, смята Стоилов

Според него "донякъде" имат оздравяващ характер

"Преди 22 години на днешната дата е приета Конституцията на България. Тогава част от опозицията беше напуснала парламента, протестирайки и искайки прекратяване дейността на Великото Народно събрание. Сега има нещо подобно", отбеляза Янаки Стоилов, заместник-председател на Коалиция за България.

Депутатът направи паралел в приликата и разликите преди и сега: "Тогава също имаше хора около парламента, дори повече, но имаше министър като Христо Данов (на вътрешните работи), който осигуряваше възможност на институцията да върши своята работа. Протестите са напълно допустима форма в демокрацията, но те не трябва да стигат нито до окупация, нито до блокиране на дейността на ключови кръстовища, което осуетява нормалния живот на столицата."

Според него "донякъде" имат оздравяващ характер, но те не трябва да довеждат до прекратяване на дейността на сегашните институции. Стоилов допълни, че от подобен развой на събитията интерес биха имали единствено определи кръгове.

"Аз съм убеден, че основните проблеми са социално-икономическите, в никакъв начин не подценявам политическите проблеми, но опитът проблемите да бъдат подменени с други, до нищо по-добро няма да доведе", категоричен бе той.