"Малки летни концерти" в Стария град

Пловдив Лайф

12-07-2013, 13:36

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Фестивалът е в подкрепа на "Пловдив 2019"

Довечера от 18 ч. в Балабановата къща в Старинния Пловдив е официалното откриване на фестивала „Малки летни концерти в Пловдив“ в подкрепа на кандидатурата на града за Европейска столица на културата. Проектът се заражда още през 2011 г. под формата на ежегоден "Малък летен концерт", организиран от пианистите Марина Симеонова и Ангел Николов. Целта е предоставяне на възможност за изява на млади български музиканти.

Ученици и студенти от България с богат опит на нашата и международната сцена ще изпълняват класическа, съвременна и джаз музика. Всеки от младите е подготвил проект, който се нуждае от финансови средства, които се събират като дарения на концертите, въпреки че входът е свободен.

Мотото на фестивала е „Подкрепете ни днес и ще се гордеете с нас утре!”

Концерт в  Балабанова къща ще има и идния петък, 19 юли, в програмата на фестивала има проява и на 26.07 (петък) на Римския стадион. На 20.07 (събота) вечерта пред club”Morocco&more” ще звучат класика и джаз.

Освен двамата пианисти-организатори, в концертите ще участват Александър Митев-оперно пеене, народната певица Пирина Христова, София Попчева - поп&джаз пеене; Йоан Балджиев-пиано, Констанца Дюлгерова-пиано, Петър Костов-пиано и Сибел Зейнелова-пиано; Димитър Балев и Панайот Панайотов-класическа китара; Георги Ценов и Мартин Хафизи - ударни интрументи.

facebook: Фестивал "Малки летни концерти в Пловдив"