Салма Хайек не знае родния си химн

Актрисата разочарова мексиканци по време на гостуването си при Дейвид Летърман

Мексиканската актриса Салма Хайек разочарова сънародниците си по време на участие в шоуто на Дейвид Летърман. Много мексиканци останали разочаровани от факта, че звездата не знае химна на родната си страна, но затова пък няма никакви проблеми с химна на САЩ.

Актрисата, която е омъжена за френския милиардер Франсоа-Анри Пино, обясни, че дъщеря й Валентина е подложена на влиянието на три култури – мексиканската, американската и френската. По време на разговора темата постепенно преминала към химните на трите страни. Летърман дал за задача на Хайек да изпее каквото знае. Тя незабавно откликнала на молбата, но след първата фраза изведнъж млъкнала и се усмихнала извинително.

Факт е, че Салма Хайек прекарва повечето време в САЩ и Европа и много рядко се прибира у дома. Но въпреки това обидените й сънародници напомнили, че именно Мексико е дало старт на успешната й филмова кариера.

Други критици също се възмутиха, че актрисата все повече забравя корените си. Преди няколко месеца в интервю звездата дори заяви, че "не си спомня какво е да си мексиканец".