Белгийски момчета пяха "Ода на радостта" в общината (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

12-07-2013, 13:54

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

„Ода на радостта” и други изпълнения на момчетата от най-известния белгийски хор „Кантате Домино” огласиха заседателната зала на общината.

Младите певци, които за трети път са в Пловдив, заедно с техния диригент Давид Де Геест и генералния секретар на Европейската федерация на хоровете Жан Пиер ван Авермат, бяха посрещнати от заместник-кмета инж. Александър Държиков.

Освен богатата 50-годишна история на „Кантате Домино” и успехите ви на световната сцена, особено ценим близките ви творчески връзки с Хора на пловдивските момчета „Стефка Благоева”, подчерта инж. Държиков. Той изрази радостта си да посрещне младите белгийци в най-древния град на Европа и надеждата да отнесат със себе си добри спомени от Пловдив.

Децата на Пловдив от хор „Стефка Благоева” са най-добрите посланици на вашата страна и на прекрасния ви град, които със своите турнета из Европа вършат по-добра работа за популяризиране на доброто лице на родината си в сравнение с всеки професионален дипломат, изтъкна Жан Пиер и съобщи, че поредното турне на Пловдивските момчета в Белгия се подготвя за декемри.

Тази вечер от 18 ч. „Кантате Домино” ще изнесе концерт в Униатската църква – ул. „Кръстьо Пастухов”, зад ПУ „Паисий Хилендарски”. В репертоара са включени класически творби от западноевропейски, руски и български композитори. Входът е свободен.