Оборудват с нова техника Медицинският център в Ген. Тошево

Мисия Добрич

12-07-2013, 14:02

Снимка:

Dobrichutre.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Предвижда се и обновяване на сградата

Проект на стойност 1 милион лева за подобряване медицинското обслужване в Ген.Тошево стартира днес с пресконференция.
Проектът е по договор за безвъзмездна финансова помощ, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие" 2007-2013г, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие, съобщи зам. кметът на Община Генерал Тошево Ивайло Манушев.
Общата цел на проектното предложение е подобряване на жизнената и работна среда в община Генерал Тошево и гарантиране на равен достъп до качествени медицински услуги, диагностика и лечение на населението, чрез осигуряване на подходяща, ефективна, достъпна и рентабилна здравна инфраструктура.
Проектът предвижда функционално преустройство и ремонти на трите блока -  подмяна на съществуваща дограма, освежаване, подмяна на подови настилки, прозорци, фаянс и теракот.
Ще бъде доставено медицинско оборудване от най-модерен тип - Аналогов скопично-графичен апарат с дигитализираща система, работна лекарска станция и сух медицински принтер, Ехограф, Електроенцефалограф, микроскоп, лабораторна центрофуга, апарат за функционално изследване на дишането, холтер, доплерсонограф  и др.
Предвиденото оборудване е изцяло съобразено с нуждите на „Медицински център-I Генерал Тошево". Към момента е сключен договор за СМР, строителен и авторски надзор.
Предстои да бъде избран изпълнител на доставка на оборудването за медицинския център.