Как да си прекарате уикенда

Животът

12-07-2013, 15:54

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Спокойно или шумно - ти избираш

Петък е – дали да прекарам свободното време вкъщи или да изляза с приятели. Каквото и да решите, важното е цял уикенд да не си поставяте никакви твърди срокове. Това е възможност да направите всичко, което отдавна искате.

Най-сетне е петък! Напрегнатата седмица отминава, а пред вас са два свободни дни без всякакви задължения. Можете да правите всичко.

Спокойствие или суматоха – вие избирате.

Първо трябва да решите как точно искате да ги прекарате. Спокойно, насаме със себе си или с партньора си? Или да купонясвате до насита. Да прекарате свободните часове на някое тихо, зелено място или да се потопите във водовъртеж от хора и събития. Или пък да заминете на кратко пътуване - с приятел или с компания.

Една добра идея:

Облечете се удобно, запалете ароматична свещ, ако желаете, пуснете си музика, каквато харесвате, позволете си чаша вино и се настанете в любимото си кресло. Запишете на един лист всичко, което ви се прави през идващите почивни дни. За кого от познатите си отдавна не сте чували нищо? С кого ви се иска да се видите? Вземете страниците за културните прояви в града и си съставете собствена културна програма - кино, театрална постановка, концерт, интересна изложба. Ако двама се занимавате с планирането, работата ще върви по-бързо. Звъннете на най-добрата си приятелка или приятел и заедно обмислете как да прекарате уикенда.

Събота: срещаме се с приятели и отиваме някъде

Активност и радост. Сутринта - по магазините, на обяд - нещо вкусничко, следобед -разходка или занимания с любимия вид спорт, вечерта - събиране вкъщи или официално излизане.

В събота има безброй възможности да прекарате времето според желанието и настроението си. За тази цел обаче не бива да се излежавате до обяд. Това ще правите в неделя. А сега - на крак!

Уговорете се с най-добрата си приятелка да се срещнете в някое приятно кафене или сладкарница и да закусите заедно. На чашка кафе или чай и пресни кроасани можете да обмислите плана за пазаруването.

Разходка из града и пазаруване. Поразходете се по търговските улици, разгледайте магазините. Ако ви доставя удоволствие, влезте в някой бутик и пробвайте безумно скъпите тоалети, които се предлагат там. Какво от това, че средствата не ви позволяват да пазарувате от такива места или че въобще не носите такъв стил дрехи. И не се оставяйте да ви притеснят луксозната обстановка и надменните (или, обратното, натрапчиво любезните) продавачки. Те не могат да знаят, дали наистина ще купите нещо, или не.

Можете също да посетите някой новооткрит търговски център, за който се прочели в рекламите. Или пък да си потърсите нещо наистина необходимо в любимите си магазини. Използвайте разходката по магазините, за да се заредите с идеи за подаръци, особено ако предстоят празници.

Насладете се на мига. Хората, които сами изграждат и контролират живота си, умеят да се наслаждават на всеки негов миг с всичките си сетива и с цялата си душа. Сигурно и вие сте чували за силата на мисълта, затова се старайте винаги да мислите положително. Този, който преживява осъзнато всяка свободна минута, може да развие в себе си особено възприятие за дребните всекидневни радости.

Време да си поприказваме. Присъствието на приятелите е много важно. Те могат да ви подкрепят, ако е необходимо, да ви изслушат, да споделят с вас радости и тревоги. Те ни помагат да се откъснем от мрачните мисли, ако имаме проблеми.

Добра възможност да се наприказваме до насита е събирането вкъщи. Не е нужно да засядате на тежки трапези. На чаша коктейл с малки апетитни хапки или на халба бира с традиционни непретенциозни мезета можете да размените всякакви новини и да споделите и хубавото, и лошото, което се е случило. А след това можете да се позабавлявате с някакви общи игри - монополи, филми, генерал, карти.

Източник: kak-da.bg