НАП ще търси добруджанец, да си плати глоба от Германия

Крими

12-07-2013, 16:36

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

За 20 недостатъци по колата му - санкция 80 EUR

Добричкият окръжен съд призна финансова санкция, наложена от главния кмет на  гр. Кьолн, Федерална република Германия на 44-годишния Красимир Митев от с. Крушари, област Добрич.

Красимир трябва да заплати 413 лв., колкото е равностойността на наложената му глоба от 80 EUR и 131,50 EUR разходи за административното производство по курс на БНБ към датата на постановяване на решението. Съдът приспада от тази сума 140 лв., равностойни на 72 EUR, които са били частично внесени от българина в Германия.

Окръжен съд – Добрич разгледа делото в отсъствието на Митев, след като назначи служебен защитник да представлява интересите му. По данни на негови съседи той се намира в Германия и не е намерен на постоянния му адрес.

Припомняме, че санкцията, наложена на Красимир Митев е за това, че на 27.07.2011 г. към 10,40 ч. в качеството си на водач и собственик на лек автомобил „Фолксваген” се е движил по улица в Кьолн, въпреки че сигурността на автомобила е била чувствително намалена вследствие на неотговарящо на изискванията състояние, с което е застрашавал сигурността на други участници в движението. С протокол на Съюза за технически контрол /TÜV/ Райнланд от 27.07.2011 г. са били установени 20 броя недостатъци по колата.

Съдът постанови след влизане в сила на решението му то да бъде изпратено за изпълнение на ТД на НАП в гр. Добрич.