Първо в SL: И Ауди влиза в ЦСКА!

Чакмаков и Георгиев помагат за стадион "Българска армия"

Германският автомобилен гигант "Ауди" ще бъде сред основните спонсори на новия ЦСКА. Преговорите са пред финализиране, като се очаква всичко да бъде официализирано през есента. Припомняме, че Ауди бе близо до договор с ЦСКА още през 2008-а г., но нещата пропаднаха заради отнемането на лиценза на "червените". 

 

Ауди ще е вторият голям спонсор на ЦСКА. Основният ще е от Източна Европа и ще инвестира около 3,5 милиона евро на сезон. 

 

След като групата "Червени шампиони" купи клуба,  ще се намерят инвеститори и за стадион "Българска армия". Спонсорът на баскетболния клуб Александър Чакмаков е готов да помогне за модернизирането на съоръжението. Същото се отнася за бившия собственик на волейболния ЦСКА Георги Георгиев, който е строителен предприемач. Има и идеи сериозна строителна компания от Западна Европа да се наеме със строежа на нов стадион в Борисовата градина, след като наскоро главният архитект на София Петър Диков заяви, че това е възможно.

 

Зад проекта "Червени шампиони" са мощни компании от металургичния и рудодобивния сектор. На клуба ще помага и сметопочистващият бос Румен Гайтански. Всички бизнесмени държат да има контрол на средствата, които изразходват, за да не се повтори случаят от 2008 г., когато Александър Томов отговаряше безконтролно за солидни суми. Няма да се допусне клубът да бъде управляван еднолично. Надзорният и Управителният съвет ще са коректив и ще следят как се харчат средствата.

 

Идеята е ЦСКА да бъде управляван прозрачно и да не се допуска повече клубът да бъде докаран до ситуация, като тази в която е в момента. Заплатите на футболистите и треньорите ще са публични. В страната ще има координатори, които ще информират хората какво се случва в клуба. Акциите ще се продават само след предварително одобрения, за да няма злоупотреби от недобронамерени лица.