Стара Загора очаква Ивет Лалова

Спорт

12-07-2013, 17:51

Снимка:

Организаторите

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Ивет Лалова пристига в Стара Загора за откриването на 66-то Балканско първенство по лека атлетика

Стара Загора е в трескава подготовка за голямото спортно събитие, което предстои в края на юли. Световната звезда в спринта Ивет Лалова ще пристигне в града за откриването на 66-то Балканско първенство по лека атлетика, което ще се проведе от 26 до 29 юли 2013 г. на стадион „Берое”.
След 28 години градът отново ще домакинства на лекоатлетически игри от висок ранг. В тях ще участват 700 спортисти, треньори, журналисти и гости от 12 държави, които формират една четвърт от територията на Европа. В продължение на 4 дни Стара Загора и обновените писти на стадион „Берое“ ще бъдат арена на спортни битки и голям спортен празник за всички жители и гости на областния център.
Ремонтните дейности на лекоатлетическата писта, които започнаха на 4.02.2013 г., дават на Стара Загора възможност да се завърне в славните времена на Международния турнир „Самарско знаме“ и световния рекорд на Йорданка Донкова -12,21сек. от август 1988 г., в дисциплината 100 метра с препятствия, който и до днес не е подобрен.
Основна заслуга за връщането на Стара Загора в света на леката атлетика имат кметът Живко Тодоров и Общинският съвет с председател Емил Христов. Със свои решения те позволиха пистата да се стопанисва от Спортен клуб по лека атлетика „Берое". Ремонтът на стойност от 1,2 млн. лв. е финансиран от държавния и общинския бюджет.Новоизградената писта има осем коридора за бягане, 100 и 110 метра с препятствия, със съответните удължения при зона старт и финал. Оформени са сектори за тласкане на гюлле, комбиниран сектор за хвърляне на диск и чук, водно препятствие, както и пътека за хвърляне на копие. Изграждат се и пътеки за овчарски скок, сектори за дълъг и троен скок с пясъчници.Ще бъдат дадени общо 60 старта в 30 дисциплини, съобщават от Организационния комитет. В момента се монтират единайсетте камери на Българската национална телевизия, която ще излъчва в преки предавания по Канал 1 на 27 и 28 юли, в часовия пояс от 17.30 до 19.30 часа.
Организатори са Община Стара Загора,Българската федерация по лека атлетика и Спортен клуб по лека атлетика „Берое".Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"