Туристи от Египет и Сингапур обичат Пловдив

Мисия Пловдив

13-07-2013, 08:49

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Free Plovdiv Tour има рожден ден, става на годинка

Преди около една година група млади ентусиасти от Пловдив с помощта на Сдружение ”Фрий София Тур“ стартират амбициозния проект за безплатна пешеходна обиколка на град Пловдив.

Името на проекта е Free Plovdiv Tour. Проектът стартира на дата петък 13-и, месецът е юли.

Сдружение от проактивни млади хора, където се случва нещо буквално през всичките 365 дни от годината – дори на дати като 1 януари, 3 март, 24 декември (почивен ден не се полага дори един, дори на високосна). За разлика от други НПО не работим по проекти от дъжд на вятър, а буквално всеки ден.

Една година след старта на проекта ни в Пловдив  може да се обърнем назад и наистина да кажем, че ни се е случило нещо през всички тези 365 дни, споделят от сдружението. За тези 365 дни срещнахме много нови приятели, изградихме екип и се забавлявахме. Ето част от техните постижения:

●     Free Plovdiv Tour е бил посетен от над 2000 гости за една година. Tези посетители успяха да харесат и обикнат Пловдив, успяха са да видят хубавите му  страни и останаха очаровани.

●     Повечето ни гости идват от Европа и Северна Америка. Топ 5 държавите, от които са нашите  посетители са: Великобритания, САЩ, Австралия, Германия и Франция. Въпреки това, много често имаме посетители от екзотични дестинации като- Египет, Гватемала, Исландия, Нова Зеландия и Сингапур.

●     Имахме над 370 групи и се срещнахме  с посетители от шест континента. Имаме посетители попаднали в България „по грешка“ до такива, които идват тук всяка година.

●     Работим и имаме контакти с повече от 50 локации в града. Тук се включват хотели и хостели, държавни и общински институции и ресторанти.

●     Последно, но не и по важност, нашият проект създава условия за междукултурен обмен – опознаване на България в исторически, културен и социален план.

Първият ни месец в Пловдив беше наистина горещ и имахме само 20 посетителя за юли 2012, в сравнение с това сега всеки месец посрещаме над 300 гости от цял свят. Нашият тур се провежда всеки ден - от 14,00 през зимата и от 18,00 през лятото от Централна поща , независимо от метереологичните условия, дори и със само 1 посетител. 

Рожденият ден започва в 18 часа пред Централна поща.