Момиченцето от "Цариградско шосе" все още в кртично състояние

Забелязано е леко подобрение, майката на детето е стабилизирана и в съзнание

Пострадалото при катастрофата на бул. „Цариградско шосе” в София шестгодишно дете остава в критично състояние, но има леко подобрение.

 

След приключилата сутрешна визита на лекарите е установено леко подобрение в състоянието на детето, въпреки че то остава в критично състояние. Намаляло е и кървенето. Момичето е стабилно хемодинамично, което е много важно. Продължават активните реанимационни действия – кръвопреливания, фактори на съсирване на кръвта и т.н., каза директорът на "Света Ана" д-р Димитър Димитров.

 

Майката на момиченцето е в стабилно състояние. Вчера следобед й е направена една миниинвазивна операция. Във връзка със счупения таз, травмите и кръвоизливите се е получило усложнение, което е било очаквано от лекарите и за жалост не е могло да се премине без него – запушване на дълбоки централни венозни пътища. Монтиран е специален стенд с чадърче и е започната антикоагулационна терапия, за да може той да предпазва кръвта да тръгне нагоре към сърцето или белите дробове. Жената е изкарала нощта спокойно и е в съзнание.