Много монети и антикварни фигури спипаха в дома на иманяр

Майката на мъжа дори предала металотърсач на съседка, за да го скрие

42-годишен иманяр бе спипан с множество монети и няколко антикварни фигури, докато се опитвал да се изнесе от дома на бившата си половинка. Нелепата ситуация се разиграла около 19 часа вчера в бл. 75 на к-с "Меден Рудник".

По данни на полицията иманярът и майка му пристигнали на адреса, за да приберат багажа му след като той се разделил с 37-годишна жена, с която живеел на семейни начала. Докато се изнасял обаче между бившите влюбени пламнал скандал и жената потърсила съдействието на полицейските служители.

Констатирано е, че мъжът притежава множество монети и фигури с антикварна стойност, както и металотърсач, които се намирали в багажа му, подготвен за изнасяне от апартамена. Междуврементно майката на мъжа взела металотърсача от багажа му и го предала на съседка, за да го скрие. При извършената допълнителна проверка металотърсачът е намерен и предаден с протокол за доброволно предаване, като от багажа на 42-годишния бургазлия са иззети монетите и няколко фигури с форма на човешко тяло.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа.