Туристическият бранш иска пет годишни визи за Русия, Украйна и Турция

Мисия Добрич

13-07-2013, 17:44

Снимка:

Dobrichutre.bg

Автор:

Dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Искат увеличаване на полетите на нискотарифните авиокомпании до България

Бизнесът има радикални виждания по отношение на проблема с визите и ще настоява пред външното министерство за да се вслуша в тях, заяви  председателят на Българската хотелска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин в Албена. Той придружава вицепремиера Даниела Бобева в обиколката и по Черноморието тази събота и неделя. Ние сме готови да поискаме от Брюксел като антикризисна мярка да издаваме 5-годишни визи на туристи от Украйна, Русия и Турция, за да могат да идват в страната ни по 3 пъти в годината.

Ние предлагаме пакетите си 30 на сто по-евтино от  съседните Балкански държави, но за съжаление транспортът до България е със 70 на сто по-скъп, отколкото до Гърция, Хърватска, Турция. Това    веднага ни изважда извън конкуренция, макар базата ни да е обновена. Благой Рагин  добави, че сериозно ще се настоява за увеличаване на полетите на нискотарифните авиокомпании до България, защото това също е едно от важните условия да бъдем желана дестинация.
Браншовикът добави, че ако се обединят усилия на бизнес, държава и медии, то браншът ще привлече много повече туристи в страната ни.