Поредна блокада на Е-79 срещу Муса Палев

ВМРО и жители на Петрич събират подписка за отстраняването на областния управител от поста

Пътят към Петрич и ГКПП "Кулата" бе блокиран от десетки автомобили в знак на протест срещу назначаването на благоевградския областен управител Муса Палев, съобщиха от ВМРО. Инициативата на партията за пореден път бе подкрепена и от местните граждани.

 

"Общата битка за отзоваване на кадъра на противоконституционната партия ДПС показва, че българският народ е готов да отстоява правата и достойнството си. Благоевградските протести станаха символ на нетърпимостта към протурската партия ДПС", коментират от ВМРО.

 

"Целта ни е да покажем на министър-председателя Орешарски, че Палев според нас е крайно неподходящ и нежелан в област Благоевград", посочи пред журналисти заместник-председателят на партията Ангел Джамбазки. Той не скри надеждата си, че правителството най-после ще чуе волята на българските граждани.

 

Пътни блокади ще има и в дните, когато ще се чества 110-годишнината от Илинденското въстание. Това е най-мощното българско въстание, насочено срещу Османската империя и сега точно в този район да назначават областен управител от ДПС е явна наглост, припомниха от ВМРО.

 

Подписката, която започнаха от благоевградската структура на партията, получава подкрепата на хиляди жители от региона. Към този момент над 6 500 души са се включили, като  пунктът за събиране на подписи е пред Областната управа в Благоевград. Припомняме, че Муса Палев сам доказа, че длъжността, която заема, не му е приоритет. Протестиращите направиха няколко опита да се срещнат с него, но той не е на работното си място.