Локо се представи пред феновете с 2:1 срещу Нафтата

Спорт

13-07-2013, 21:46

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Димитър Иванов

Всичко от Автора

Коко Динев не дойде на Лаута, Зума също не бе забелязан сред зрителите

Локо Пд победи Нефтохимик с 2:1 в последната си контрола преди началото на сезона. Двубоят бе и официално представяне на смърфовете.

Пред повече от 2000 зрители на терна излязоха точно 24 футболисти, като най-много овации обраха шампионите от 2004 г. Мартин Камбуров и Александър Тунчев, както и избираният два пъти за футболист №1 на Локомотив Здравко Лазаров.

Изненадващо сред представените футболисти не бе португалецът Сержиньо, който проведе няколко тренировки със смърфовете.

Сред зрителите на стадиона не беше собственикът Коко Динев, както и спортният директор Христо Бонев.

Контролата започна с едноминутно мълчание в памет на починалият при автомобилна катастрофа шофьор на клубния рейс на Нефтохимик Георги Драганов. Гостите откриха в 17-ата минута чрез Деян Христов, който реализира от дузпа. Нарушението бе отсъдено за събаряне на самия Христов от Мартин Кавдански.

В 29-ата минута Йордан Тодоров центрира отдясно и Дани Кики засече с глава за 1:1. Малко преди края на първото полувреме Диего от Локо Пд първо бе съборен в наказателното поле, след което обаче стана и с шут от 12-13 м. простреля вратаря Иван Георгиев.

В началото на второто полувреме Емануил Манев от гостите прати топката за втори път в мрежата на домакините, но съдийската бригада отмени попадението заради засада.