Даниела Бобева: В Слънчев бряг има уникална собственост

Туризъм

14-07-2013, 10:00

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Нужен е консенсус между хотелиери, концесионери и представители на държавата, заяви тя

"В Слънчев бряг се е установила една собственост, която е уникална- държавна, частни хотелиери, алеи, водоснабдяване и канализация... и това е благодарение на приватизацията. Не знам дали другаде по света има такова нещо", заяви в събота в Слънчев бряг вицепремиерът Даниела Бобева, предава "Труд".

В курорта тя се срещна с последователно с хотелиерите и с ръководството на акционерното дружество, управляващо комплекса. По време на дискусиите вицепремиерът заяви, че е нормално общините да поемат собствените си функции. Частният сектор трябва да бъде защитен, а държавата и общините трябва да си вършат работата, както е в една нормална икономика. Нужен е консенсус между хотелиери, концесионери и представители на държавата, заяви Бобева. Тя каза, че е недопустимо да има неизползваеми плажове защото не може концесия да се дава през май. 

„Трябва да върнем нормалността в курортите”, обяви пред журналисти вчера вицепремиерът Даниела Бобева след обиколка в най-големия ни туристически комплекс.  Директорът на АД "Слънчев бряг" Златко Димитров обяви, че ръководството на комплекса е предало папка с алтернативни варианти за собствеността върху инфраструктурата в курорта.

Коментирана била и възможността за преструктуриране или ликвидиране на дружеството.