Ще изчезнат ли компютрите до 2020 г?

Животът

14-07-2013, 13:55

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Футуролог пусна фантазията си и "предрича" необичайно бъдеще

Странна теория изскочи в медийното пространство.

Към 2020 година компютрите ще изчезнат и те, както и електричеството, ще бъдат навсякъде и никъде, твърди известният футуролог и телевизионен водещ в канала "Дискавъри" Мичио Каку.

"По закона на Мур мощността на компютрите се удвоява на всеки 18 месеца. Към 2020 година компютрите вече няма да съществуват в познатия ни вид. Те ще бъдат навсякъде и никъде, както сега се случва с електричеството. Интернет в сегашния си вид също ще изчезне, защото и мрежата ще бъде едновременно навсякъде и никъде", заяви той.

Според предвижданията на Каку с развитието на микро джаджите всеки човек ще се превърне в нещо като крачещ компютър, ще бъде преносител на интернет и във всяка секунда, с едно трепване на окото, ще бъде способен да получава всякакъв вид информация. Хората дори ще могат да я прочетат на контактната си леща, която ще е нещо като чип-прожектор.

В бъдеще компютрите ще престанат да бъдат познатите ни изчислителни машини, предрича Мичио Каку. Техническите директорина корпорациите ще престанат да бъдат "придатък" към финансовите им директори.