Отлага се раздаването на декодери за цифрова телевизия

Животът

14-07-2013, 16:58

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бавят безплатните декодери

210 000 души имат право на ваучери

Раздаването на ваучерите за безплатни декодери за цифрова телевизия няма да започне утре и се отлага за неопределено време, съобщиха от „ Агенцията за социално подпомагане", цитирани от БНТ.

В началото на месеца транспортния министър Данаил Папазов обеща, че социално слабите ще започнат да получават талоните от 15 юли. До днес обаче там ваучери не са получени.

Дори агенцията да ги получи утре, раздаването на ценните книги в пощенските станции може да стане най-рано след 5 дни.

Проблемът с декодиращи устройства за 1 септември е решен за софийската община Оборище, Североизточна, Централна южна България и Северозападна България. Но и там получаването на устройствата няма да стане веднага.

Хората, които имат право на ваучери за цифрови декодери, са 210 000 души. Още през май Агенцията за социално подпомагане е дала списъците с имената им в пощите. Основният критерии за получаване е кандидатът да е вземал помощи за отопление през последния отоплителен сезон.

Има обаче и допълнителни условия - телевизора да няма т.нар. формат MPEG-4, да няма връзка с кабелна или сателитна телевизия. При така зададената схема от АСП прогнозираха, че на практика социално слабите, които ще получат ваучери ще са по-малко от 210 000 души, пише news.bg.