Фестивал с ефект на летен коктейл

Животът

15-07-2013, 07:35

Снимка:

Facebook

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Коктейлът „Лято в Павел баня”–прохладното решение в жегите

Вече 10 години всеки четвъртък на откритата сцена в месеците юли и август се провежда традиционният фестивал „Лято в Павел баня”. Той има за цел да забавлява жителите и гостите на града в разгара на жегите, а по думите на организаторите- действа като „коктейл”, с който можеш да се разхладиш.
В нетрадиционната подредба на фестивалната програма участват местни фолклорни състави, самодейни театрални колективи и гостуващи изпълнители от страната и чужбина. На сцената на фестивала досега са изнасяли концерти имена като Николина Чакърдъкова, Райко Кирилов, Тони Димитрова, „Мистерията на българските гласове”, формация „Танцът на вятъра” от Стара Загора и много други.
През двата отпускарски месеца са планувани концертни изяви на читалищните фолклорни състави от населените места на общината, както и гостуващи певци от руски фолклорни формации.
От общината коментират още, че фестивалът „Лято в Павел баня” се реализира успешно всяка година, а това става възможно благодарение на по-добрата събираемост на курортната такса през последните няколко туристически сезона. Тези средства се използват изключително за мероприятия, свързани с развитието на туризма в община Павел баня.