Община Павел баня обявява литературен конкурс

Животът

15-07-2013, 07:51

Снимка:

sever.bg

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Носителят на наградата ще получи грамота и парична сума в размер на 1000 лв.

Традиционната литературна награда „Стефан Фурнаджиев”, която ежегодно се присъжда в чест на знаменития габаревски поет, и тази година е съпътствана от литературен конкурс, обявен от Община Павел баня.

Наградата се дава за принос в българската художествена словесност по време на честването на годишнина от рождението на поета Стефан  Фурнаджиев– 02.10. 2013г.
Литературното признание се дава на автор с публикувана книга през предходната година или за цялостно творчество. Предложение за наградата могат да правят културни институции, творчески сдружения и организации, специализирани издания за художествена литература, както и поканени от общината за целта физически и юридически лица – в срок един месец след отправяне на поканата от страна на учредителите.
Носителят на наградата получава грамота и парична сума в размер на 1000 лв., осигурена от община Павел баня.
Предложенията за наградата се подават в деловодството на община Павел баня до 04.09.2013г. по утвърден формуляр.
Литературната награда се съпътства от Конкурс на името на Стефан Фурнаджиев, който се обявява между авторите на община Павел баня в следните раздели:
v За лирика
v За проза: есе, разказ
Конкурсът е анонимен.Творбите в три екземпляра се представят в деловодството на община Павел баня до 04.09.2013г. в голям плик на адрес Павел баня 6155, ул. “Освобождение” № 15, Община Павел баня, за Литературен конкурс “Стефан Фурнаджиев“, а вътре в малък плик се поставят имената на автора и адрес за връзка.