Певци на студио "Сарандев" с награди от Международен фестивал

Добрич Лайф

15-07-2013, 10:13

Снимка:

ОМЦ

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Младите изпълнители от Студио за поп-рок певци „Сарандев” при Младежки център - Добрич с вокален педагог Елена Карабельова отново се представиха успешно в поредния Международен фестивал. Те спечелиха четири награди от Международния  детски фестивал на изкуствата на английски език  „Светът в детските длани”, който се проведе в Балчик.

Ирена Руменова отнесе трета награда във втора възрастова група, Виждан Амед получи втора награда, Жана Стефанова - трета, а специална награда бе присъдена на Иван Иванов в трета възрастова група. По регламент певците участват в конкурсната програма с една песен на английски език.
На Гала  концерта Мила Маврова - член на международното жури, преподавател по поп и джаз пеене в Шуменския университет, връчи грамотите и медалите на отличените в номинация „вокал”.

Международният фестивал „Светът в детските длани” се провежда за пета поредна година. Деца и младежи от 8 до 17 годишна възраст от България и чужбина се представят в няколко  номинации: сценично изкуство, вокал, рецитиране, хореорафия, фолклор. Основната цел на международния форум е развитие на културните връзки между различните държави чрез английския език.