Преживей го! Този път завинаги!

Животът

15-07-2013, 14:11

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Раздялата е едно от най-мъчителните и ужасни неща, които могат да ти се случат, особено ако сте били заедно дълго време и ако си била влюбена наистина. Но в повечето случаи те се случват за по-добро. Повтаряй след нас: “За по-добро е!”. Да, боли много, но рано или късно трябва да продължиш напред, и повярвай – по-добре рано!

Сложи си краен срок

Няма как да минеш без плач, крясъци, чупене, хвърляне, самосъжаление и всички тези нормални неща, които всички ние правим, когато една голяма любов си отиде. Разбира се, че ти е позволено да плачеш като 3 годишно момиченце на приятелките си, да се напиеш веднъж или два пъти, да се опиташ да убедиш всички какви нещастници са всички мъже, но си определи краен срок, след който всичко това трябва да спре. Отбележи дата в календара си, когато ще избършеш сълзите си, ще оправиш косата си и ще събереш мислите си. И между другото, със сигурност и ти ще писнеш на самата себе си по някое време (на приятелките ти ще им омръзне доста по-рано).

Ако продължаваш непрекъснато да говориш за него (дори за това, че е тотален идиот), той все още присъства в живота ти, изхвърли го от там! И чак след това ще успееш да го забравиш. Кажи си, че след крайния срок ще спреш да говориш за него, да споменаваш дори името си и с времето наистина ще отвикнеш да го правиш. Разбира се, не очаквай да стане за седмица или две.

Изчисти дома си

От неговите неща. Не е нужно да изхвърляш подаръците, които е правил за теб, но се постарай да ги скриеш доста дълбоко, така че и самата ти да не можеш лесно да ги откриеш. Колкото по-малко неща около теб напомнят за него, толкова по-лесно ще го забравиш. Спри да спиш с неговите тениски, върни му (или изхвърли) четката му за зъби и т.н. По този начин психологически казваш на себе си, че правиш място за нещо ново … или за някой нов.

Забрани достъпа до себе си

За него. Изтрий телефонния му номер (за всеки случай, ако в пристъп на слабост… или след няколко коктейла, решиш да му кажеш, че той е любовта на живота ти), изтрий и всички смс-и, лични съобщения и мейли от него. Със сигурност в периода на “възстановяване” ще търсиш всяко парченце спомен от него и тези мили смс-и от сорта на “Обичам те, сладки сънища” няма да направят нищо друго, освен да те накарат да плачеш още по-силно, Затова изтрий всичко! Изтрий го от фейсбук приятелите си, защото … нека не се заблуждаваме, ще гледаш стената му всеки Божи ден, което никак няма да помогне за целта “Забравяне”.

Симулирай

Повярвай ни. Дори ако не си го преживяла, дръж се така, сякаш вече си. Рано или късно сама ще повярваш в това. След като мине срокът, за който ти говорихме в началото, насилвай се да ходиш на паритита, да флиртуваш с други мъже. И най-важното – Остани позитивна! Това, че Той се е оказал задник, или че и предишния е бил такъв, или че и по-предишния също, съвсем не означава, че и следващият мъж до теб ще бъде такъв. Остани оптимистка, що се отнася до любовта. Така ще го преживееш много по-лесно и по-важното, ще намериш правилната половинка за теб без излишни съмнения и терзания.

Запълни ежедневието си

Заемай се с колкото се може повече задачи, съветва още kaprizna.net. Направи така, че да нямаш свободна минутка, в която да ти остане време да мислиш за него. Един от най-големите проблеми след раздяла е, че докато сте били заедно сте говорили по няколко пъти на ден, прекарвали сте заедно свободното си време, уикендите. Направи така, че да не оставаш сама през това време, обаждай се на приятелките си, затрупвай се с работа, намери ново хоби, но в никакъв случай не оставай сама!

Намери ново щастие

Ако до този момент за теб щастието се е изразявало в екскурзията, която двамата планирате, то е време да помислиш съвсем егоистично за себе си. Организирай нещо интересно сама, купи нещо скъпо, което винаги си искала, зарадвай се сама! Така че почувстваш, че можеш да се радваш и без него наоколо.