Захари Бахаров се снима във филм на Джордж Клуни

Добрич Лайф

15-07-2013, 19:30

Снимка:

БНТ

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Българският актьор ще играе редом до Джордж Клуни, Мат Деймън, Кейт Бланшет, Джон Гудман и Бил Мъри във филм за Втората световна война, пише dir.bg. Българският актьор Захари Бахаров играе във филма "The Monuments Men". В него Джордж Клуни изпълнява функциите на продуцент, режисьор и актьор.

Бахаров потвърди
пред "Дневник" участието си, но отказа да коментира повече около филма и ролята си. Името на героя му, както се вижда в imdb, е командир Илия.
Лентата, която е адаптация по книгата със същото заглавие на Робърт М. Едсел, има впечатляващ актьорски състав, включващ освен Джордж Клуни, още Мат Деймън, Кейт Бланшет, Джон Гудман, Бил Мъри, Боб Балабан и французина Жан Дюжарден в главните роли.

Според оскъдната информация, филмът разказва за група историци и музейни куратори, които се съюзяват и са принудени заедно да се надпреварват с времето, за да спасят известни творби и произведения на изкуството, откраднати от нацистите преди Хитлер да ги унищожи.

Освен Клуни и автора Едсел, по сценария работи и Грант Хеслов (който е и втория продуцент). Миналата година Клуни, Хеслов и Бен Афлек грабнаха Оскар за Най-добър филм за продуцирането на "Арго".

Очаква се лентата, която е снимана в Германия и вече е в постпродукция, да тръгне по кината в САЩ на 18 декември.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен