Изчистват дълговете към бизнеса до края на август

Най-доброто от печата

16-07-2013, 06:02

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Това ще стане възможно след актуализацията на бюджета

Правителството ще върне всички дългове към бизнеса до края на август. Това заяви в Перник министърът на отбраната Ангел Найденов. Това ще стане възможно след актуализацията на бюджета, за която ще бъде внесен проектозакон още до края на този месец.

Тя се налага заради дълговете към бизнеса в размер на 500 млн. лв., 776 млн. лв. невърнат ДДС, както и заради задълженията на общините и болниците.

Във вторник вицепремиерът Даниела Бобева ще представи и предложения за промени в Закона за обществените поръчки, които ще облекчат условията за средните и малките фирми, допълни министър Найденов.

До края на седмицата ще има заседание на междуведомствената комисия за подпомагане и възстановяване към Министерския съвет, на което ще се обсъжда процедура за преразглеждане на постановените вече откази за възстановителна помощ на пострадали от земетресението в Перник, обяви още министър Найденов.

Отказ от финансово подпомагане са получили 4403 перничани, а на други 2963 души, подали молби за обезщетения, са били орязани полагаемите суми.