Протестното кафе продължава

Мисия София

16-07-2013, 09:26

Снимка:

Гергана Георгиева, sofia.utre.bg

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Протестиращите планират днес да отидат и пред Областната администрация на Витоша 6

 Вой на сирена беляза днешното протестно пиене на кафе пред сградата на парламента.

Пред 8.30 часа тази сутрин пред Народното събрание има повече от 30 души пред огражденията на жълтите павета. Движението по бул. "Цар Освободител" е блокирано. Полиция отиде при събралите се, за да ги призове да освободят трасето за автомобили, но хората отказват. Възрастен мъж и жена започнаха да опонират на полицаите и да ги обвиняват, че действат от позиция на силата.

Те се оплакват, че не им разрешават да изразяват мирния си протест. Уговорките със служителите на реда се озвучат от ръчно задвижвана сирена, създаваща усещане за тревожност. Полицаите призовават събралите се от едната страна на парламента да отидат при палатковия лагер, за да са всички на едно място, но хората казват: "Те да дойдат при нас".

Протестиращите планират днес да отидат и пред Областната администрация на Витоша 6. Те протестират срещу решението на кабинета депутатът от ДПС Емил Иванов да оглави за втори път Софийска област.

Днес е 33-ри ден на протести. Демонстрацията срещу кабинета "Орешарски" както всеки ден започва в 18:30 часа пред Министерски съвет. Днес обаче шествието ще е с променен маршрут - до посолството на Германия, за да могат участниците да засвидетелстват уважението си към посланика на Федералната република у нас. В същото време, както обикновено, протест в подкрепа на правителството ще има и пред НДК.