Още една жертва на сблъсъците в Египет

Над сто души са ранени в поредните стълкновенията между протестиращи и полиция

Един човек е загинал по време на сблъсъците между полицията и поддръжници на сваления от власт президент на Египет Мохамед Мурси. Заради безредиците бяха блокирани редица важни магистрали и транспортни възли в Кайро през изминалата нощ, ранени бяха повече от 100 души.
Десетки хиляди привърженици на Мурси блокираха пътните артерии в столицата. Силите на реда използваха пушки със сачми и гранати със сълзотворен газ, за да разпръснат тълпите. Поддръжниците на сваления от власт президент блокирали и околовръстното шосе на Кайро.
Египетските сили за сигурност са разпръснали част от ислямистите в центъра на Кайро със сълзотворен газ, след като поддръжниците на Мурси опитали да си пробият път към столичния площад Тахрир.
Масови митинги се провеждаха и пред президентския дворец "Ал Итихадия" и централата на Републиканската гвардия, където преди седмица имаше конфронтация между протестиращи и военни. Тогава загинаха 53 души, а над бяха 400 ранени. Над Кайро са прелитали военни хеликоптери.През изминалата нощ масови протести на ислямисти е имало и в други египетски провинции.