16-годишен с условна присъда задигна златен ланец

Крими

16-07-2013, 13:55

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Спипаха мъж, обрал спящи туристи на плажа

16-годишен младеж се оказа крадецът на 10-грамов златен синджир, собственост на 20-годишен пловдивчанин. Това се случило на 9-и този месец около 12,15 часа на улицата пред магазин за детски играчки, разположен в х-л "Съни Дриймс" в Слънчев бряг.

Полицаите бързо стигнали до тийнейджъра, който се оказал криминално проявен, с условна присъда в изпитателен срок. Момчето е настанено в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни в Бургас. Работата по случая продължава. 

24-годишен мъж от Любимец пък бе спипан докато обира спящи летовници на плажа. Това станало около 3,30 часа вчвра на ивицата пред бар "Мексо" в Слънчев бряг. 

Полицейски служители, които обхождали пеш района със служебни кучета, забелязали младеж, приближаващ се до шезлонги, разположени на пясъка със спящи на тях туристи. Ченгетата видели непознатия да краде мъжка чанта от единия летовник и да тръгва в посока х-л "Глобус". Служителите предприели преследване и задържали извършителя.

Установено е, че това е криминално проявен мъж от Любимец, който е задържан за 24 часа. Констатирано е, че собственик на чантата е 1-годишен руснак, отседнал в курорта. По случая е образувано бързо полицейско производство.