Цонко Цонев апелира, плажът на Каварна да се даде на концесия

Мисия Каварна

16-07-2013, 13:41

Снимка:

Dobrichutre.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Втора година го стопанисва общината

За втора поредна година централния плаж в Каварна не е отдаден за стопанисване, това заяви кметът на общината Цонко Цонев, цитиран от радио „Фокус”. Той добави, че трето правителство се е сменило в рамките на това време, но незнайно по какви причини плажът не се отдава на концесия.
Плажът в момента се стопанисва от общината, като основно се набляга на обезопасяването, за да не пострадат плажуващите. „Имаме спасители, както и безплатни шезлонги и чадъри – това го осигурихме, като бонус за туристите”, каза още кметът на Каварна. Той добави, че плажът се чисти всеки ден, а освен това са ангажирани и медицински лица.
Това е трудно, тъй като става въпрос за  допълнителни разходи. Цонев допълни, че общината поддържа болниците, училищата, детските градини, а вече се налага да се стопанисва и плажа.
През миналата година е нямало нито един удавен през сезона, като надеждата на Цонев е и тази година сезонът да протече спокойно.
„Господа отдайте го този плаж, сигурно ще има кандидати”, апелира кметът на Каварна.
Не може държавата да блокира собствените си общини и инвеститори с бездействието си. Това просто вече не се търпи”, заяви Цонко Цонев.