Севиля от "Люлин" била изнасилена и след това убита

Крими

16-07-2013, 17:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Гледат делото за убийството на 19-годишната Севиля Райчева

Свидетелите по делото за зверското убийство бяха разпитани днес

Приключи разпитът на свидетели по делото за убийството на Севиля Райчева.

19-годишното момиче беше убито от приятелите си - Янка Младенова и Антон Ангелов следобед на 13 май 2011 година в столичния квартал "Люлин". Според обвинителния акт, те са нанесли на Райчева над 40 удара с нож, за да откраднат десет грама злато от нея. Четири дни след убийството Антон и Янка бяха задържани като извършители. Те направиха и пълни самопризнания. И за тримата участници в кървавата история има данни за психически отклонения, предаде в. "24 часа".

През октомври миналата година Антон Ангелов беше осъден на 10 години затвор за убийството на Севиля Райчева. Янка Младенова беше оневинена.

На днешното заседание като свидетели бяха изслушани полицейските служители Елеонора Георгиева и Петър Петров. Те са разпитвали подсъдимите.

По думите на Елеонора Георгиева, която е разпитвала Янка Младенова, първоначално подсъдимата е давала противоречиви показания. После е разказала, че Севиля е била нейна приятелка. Заедно с Антон Ангелов решили да влязат в дома на момичето и да откраднат златните й бижута. Според разказа на Младенова това и станало - двамата с Антон Ангелов влезли в дома на Севиля, младежът осъществил полов акт с нея въпреки несъгласието й, а подсъдимата наблюдавала акта. После Младенова нанесла шест удара с нож в областта на корема на Райчева и взела картонената кутия със златни бижута. След това Младенова излязла, а в апартамента останал Антон Ангелов.

Докато тя е давала показания, майка й е стояла пред стаята в полицията. Младенова не е изразила съжаление за стореното.

Според показанията на Петър Петров - служител в СДВР, Антон Ангелов е признал, че е убил Севиля Райчева. Подсъдимият е дал на Янка Младенова ножа, с който е убито момичето. След това той също е "ръгал".

По думите на свидетеля Янка Младенова е отричала да е била на местопрестъплението. По-късно в хода на разпита е признала, като е разказвала съвсем спокойно, излегната в диван в стаята, в която е разпитвана, как е протекъл целият ден на убиийството. По думите на свидетеля Петров фактите, които подсъдимите са разказвали при разпита, са приблизително еднакви.

Прокурорът по делото изиска да бъде направена ДНК експертиза на косъма, намерен в дланта на Севиля Райчева и характеристика на Младенова от държавните институции, в които е била. Прокурорът поиска още да бъдат разпитани родителите на убитата, за да се провери дали в дома им има такъв нож като използвания при убийството и да се направи допълнителна експертиза за това кой точно нож е бил използван от приложените в материалите по делото два.

По време на разпита на свидетели по делото присъстваха и родителите на Севиля Райчева. Бащата излезе разплакан от залата, викайки: "Убийци", а майката плака през цялото време на разпита.

В залата присъстваше и майката на подсъдимия Антон Ангелов. Тя също напусна залата, след като й прилоша.