Топчо води Левски срещу Ботев, Мариян е наказан

Спорт

17-07-2013, 08:30

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Кристовао Рамос и Нуно Пинто са възстановени и са на разположение за първия мач от шампионата

Елин Топузаков ще води Левски в първия мач от новия шампионат срещу Ботев в Пловдив, пише Sportline.bg. Двубоят е в неделя от 18,00 часа, а феновете се заканиха да бойкотират и да не отдат на стадиона. Бившият капитан на "сините" няма да разполага с помощта на другия досегашен помощник на освободения Николай Митов - Мариян Христов. Той е наказан и няма право да седи на пейката. Там за подкепа на Топузаков може да седне доскорошния футболист на тима, а сега спортен директор Христо Йовов. Топузаков дълги години беше капитан на "сините", когато треньор им беше Станимир Стоилов. В момента Мъри води Ботев и ще трябва да мери сили със своите ученици.

 

Очаква се в следващите дни да бъде ясна съдбата на Мариян Христов и Елин Топузаков, които в момента водят тренировките на Левски. Неяснотата идва от това, че новият треньор Славиша Йоканович ще вземе със себе си двама сърби, които ще влязат в спортно-техническия му щаб. От друга страна Топчо и Мариян се ползват с големи симпатии от страна на феновете. До този момент клубното ръководство също е много доволно от работата им като помощник треньори.

 

В същото време стана ясно, че двамата португалци в Левски Кристовао Рамос и Нуно Пинто вече са излекувани от травмите. Те ще бъдат на разположение на Елин Топузаков за гостуването на "Колежа". Крилото имаше проблеми след злополучния мач в Павлодар, докато Пинто пък пропусна тежкото гостуване в Казахстан заради разтежение, но вече е напълно здрав. По време на следобедната тренировка на "сините" във вторник и двамата се подготвяха наравно с останалите си съотборници. Владимир Гаджев пък продължава да тренира с юношите.