Фенове на Локо: Коко е компрометиран и е символ на черното тото

Спорт

17-07-2013, 10:09

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Членовете на фракциите „Наполетани“ и „Обичайните заподозрени“ отказват да присъстват на мачовете на отбора

Две от основните фракции към фенклуба на Локо (Пд) - „Наполетани“ и „Обичайните заподозрени“, разпространиха декларация, в която се аргументират защо ще останат извън стадиона по време на мачовете от новото първенство.

Материалът съдържа доста остри нападки към сегашния собственик на клуба Коко Динев.

Plovdivutre.bg публикува пълния текст без редакторска намеса:

След като стана ясно, че любимият ни отбор отново ще бъде ръководен от Константин Динев, ние искаме да изясним нашата позиция и да разясним действията, които ще предприемем от тук нататък.

Ние като хора с принципи, вярващи силно в локомотивския дух и чистотата на идеята наречена Локомотив Пловдив, няма как да подкрепим този човек като благодетел на отбора. В медиите се пуснаха много клиширани и сладникави призиви за "обединения", "юмруци" и т.н. На нас ни е ясно, че това е елементарен PR осъществен от слугуващите на г-н Динев медии.

Стигна се и до там, доказани локомотивци като Христо Златински и Рони Абушев, да не желаят да играят за любимия отбор, именно заради Динев.

Желанието ни е тази декларация да бъде кристално ясна и да опише точно вижданията и намеренията ни. Аргументите ни да не приемем Коко Динев като благодетел на Локомотив са следните:

- Динев вече е компрометирана личност в българското общество. Докато беше собственик на Локомотив името му стана символ на черното тото, уредените мачове и уговорките под масата.

- Дори и след последното събрание на акционерите проведено на 15.07.2013, акциите не са директна собственост на Динев, а на други още по-съмнителни личности, което говори най-малкото за нежелание за поемане отговорност и ангажимент към клуба.

- Да не забравяме как "милеещият" за Локомотив Динев взе със себе си почти всички играчи на отбора и ако не беше г-н Марешки изпадането ни беше сигурно.

- По време на предишното управление на Динев публиката на Локомотив се отдръпна от стадиона така, както никога преди не се е случвало заради дългата поредица странни резултати на отбора.

- По време на предишното управление на Динев хората се съмняваха във всеки един мач - стигна се до там, че честно спечелени мачове се коментираха като купени или наредени. И това ще продължи и занапред, ако Динев е собственик на клуба.

- По време на предишното управление на Динев дублиращият отбор на Локомотив изпадна от елитната група и вече две години не може да се върне там. Причините за това са ясни на всички.

- Юношите на клуба са тотално пренебрегвани и не намират никакъв шанс за реализация в мъжкия отбоp.

- По време на предишното управление на Динев на Лаута цареше невиждан организационен хаос.

- По време на предишното управление на Динев през Локомотив минаха огромно количество футболисти събрани от кол и въже, а школата остана на заден план. Тези, в които имаше футбол се продаваха при първа възможност.

- По време на предишното управление на Динев дълговете на Локомотив не намаляха.  - Привличането на компрометирани футболисти със съмнителен морал.

- Редица уважавани фирми в България отказват да спонсорират Локомотив и да рекламират в клуба именно заради това, че клуба се ръководи от Динев.

- По време на предишното управление на Динев Локомотив "игра" финал за Купата на България. Това престъпление пред над 10 000 пловдивчани спрямо Локомотив не е забравено и никога няма да бъде забравено!

Това са само част от действията, които доведоха до това ние като организирани привърженици да сме твърдо против г-н Динев като благодетел на клуба.

Поради това нашите знамена няма да бъдат на оградата на ст. Локомотив, а нашите песни няма да звучат по време на мачовете на отбора. На този етап ние ще протестираме извън стадиона, но начините и методите чрез които ще се борим срещу управлението на Динев ще търпят промяна във времето.

Неподвластни никому, никога!

Napoletani Ultras Plovdiv 1995

The Usual Suspects