Народни борби и плувен маратон за деня на Созопол

Спорт

17-07-2013, 10:15

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Вечерта празниците ще продължат с голям концерт и заря, а утре в амфитеатъра ще бъде излъчена и кралицата на красотата „Мис Созопол 2013”

Снощи в амфитеатър Аполония бе дадено началото на тридневните празници посветени на Света Марина, покровителка на древния Созопол. В препълнения  театър, балет Руж и Любо вдигнаха на крака зрителите и гостите на града с темпераментните си изпълнения и въпреки дъжда излял се над града, бяха бурно аплодирани от деца и възрастни.

Днес програмата на тържествата по случай деня на града продължава с  плувен маратон – обиколка на Созопол, която започва от рибарското пристанище и завършва на Градския плаж. По обед са демонстрациите на местния Яхт клуб в различните класове. Гребците също ще се състезават по маршрут в залива, а демонстрациите ще завършат с надпревара на джетове.

От 14 часа ще бъде даден стартът на народните борби, които традиционно се провеждат на празника. Рекорден е броят на участниците, които ще спорят за приза на градския стадион. Вечерта празниците ще продължат с голям концерт и заря, а утре в амфитеатъра ще бъде излъчена и кралицата на красотата „Мис Созопол 2013”.