Парламентът избира член на СЕМ

Политика

17-07-2013, 11:52

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Депутати издадоха фаворита за член на СЕМ

Представени бяха кандидатурите на Иво Атанасов и Радомир Чолаков

Депутатите обсъждат избора на член на Съвета за електронни медии от квотата на Народното събрание. Кандидатурите на Иво Атанасов и Радомир Чолаков бяха представени от Мая Манолова и Петър Курумбашев.

"Едва ли има български гражданин, който да познава по-добре медийното законодателство", заяви зам.-председателят на НС Мая Манолова, представяйки кандидатурата на Атанасов. "През всички години, в които е бил народен представител, е бил член на Медийната комисия. Всички познават Иво Атанасов като ярък български публицист. Има над 2000 статии в пресата. В негов плюс е фактът, че е член на Съюза на българските журналисти. Той не е типичният медиен експерт, но това е в негов плюс, защото ще може безпристрастно да участва в изпълнението на функциите на Съвета за електронни медии."

Народният представител Петък Курумбашев от Колация за България, представи кандидатурата на Радомир Чолаков. Курумбашев посочи, че Чолаков е член на  правната комисия, бил е член на Съюза на европейските юристи. Публикациите му не са само в областта на медиите, но и в областта на гражданското право.

"Това е една обречена кандидатура, защото има решение да бъде подкрепена другата кандидатура. Лично аз познавам г-н Чолаков от 23 години. Ние бяхме сериозни политически конкуренти”, заяви Курумбашев.