Жена не издържа на жегата, припадна в "Света Марина"

Мисия Пловдив

17-07-2013, 13:16

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Мари Панчева

Всичко от Автора

Спешна помощ свести мирянката

Жена се строполи в храм "Света Марина" по време на празничната литургия. Както си вървяла службата на мирянката й пролошало и припаднала. Екип на Спешна помощ пристигна пред църквата, видя репортер на Plovdivutre.bg. Лекари свестиха жената с кислородна маска. Обясниха, че й прилошало заради жегата и задуха в помещението. Състоянието й се подобри, празникът не бе прекъснат. Стотици пловдивчани бяха изпълнили митрополитския храм. Почитаме паметта на Света Марина.

По този повод снощи в града тържествено бяха донесени одеждите на Света Петка и икона с нейния лик.

Един от най-актуалните проблеми в Пловдив - протестите срещу правителството на Пламен Орешарски и областния управител Венцислав Каймаканов, не подмина и пловдивския владика Николай. Преди дни недоволните от управлението се обърнаха със специален апел към него да ги благослови в начинанието им. Митрополит Николай отказа всякакви просторни коментари по въпроса, но все пак се обърна към протестиращите с думите "Благославям ги".

Орден Свети Апостол Ерм първа степен за дарителство и заслуги пък получи бизнесменът Иван Михайлов. С неговата финансова помощ бе осигурен самолет, с който в Пловдив по Великден бе донесен благодатния огън.