Кметът: „Да покажем, че беройската публика е най-добрата!”

Мисия

17-07-2013, 13:39

Снимка:

Община Стара Загора

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров награди треньорския щаб и футболистите на „Берое“ (СНИМКИ)

На специална церемония снощи кметът на Стара Загора Живко Тодоров награди отбора на „Берое” за спечелването на Купата и Суперкупата на България и благодари за подкрепата на Управителния съвет на клуба. Той  пожела победа на футболния тим в предстоящите двубои.
В четвъртък, от 19.30 часа, на стадион „Берое” зелено-белите срещат израелския „Апоел” /Тел Авив/ в мач от втория предварителен кръг на Лига Европа. Присъстващите около 300 фенове на клуба придадоха празничност на атмосферата и заедно с официалните лица вдъхнаха кураж и смелост на любимците си преди важната среща.
“Още на следващата сесия на Общинския съвет по идея на Националния фенклуб на Берое ще предложим Петър Хубчев за почетен гражданин на Стара Загора. Ще го направим заради това, което направи, заради радостта, която донесе до този момент на града. Благодарни сме му и му пожелаваме да е жив и здрав и да продължава да постига успехи с Берое”, заяви кметът Живко Тодоров. Той връчи на наставника на зелено-белия тим благодарствен плакет и грамота по повод спечелените два трофея – Купата и Суперкупата на България. Всеки футболист беше поздравен от кмета и получи грамота и реплика на антична римска монета.
„Накарахте Стара Загора да се гордее с всички вас. Сигурен съм, че в предстоящия мач с Апоел ще направите така, че феновете в града отново да са доволни. Искрено ви го желая, успех”, обърна се към играчите Живко Тодоров.
„Искам първо да благодаря на кмета Живко Тодоров за това, което прави за нас, за футболния отбор. След това се обръщам към хората, които още от първия ден застанаха зад нас и повярваха на този отбор. Искам да ви помоля да вярвате на тези момчета докрай. Може да прозвучи клиширано, но 90% от успехите, които постигаме, са благодарение на тези, които виждате сега. И може би на още един-двама. Аз съм един щастлив човек. Точно тези момчета може би не са най-добрите футболисти в България, но като отбор и колектив са най-добрите. И заслужават това уважение”, заяви в емоционално изказване треньорът Петър Хубчев.
В церемонията участваха членът на Управителния съвет на „Берое“ Иван Иванов, представители на общинското ръководство и администрацията, общински съветници, представители на Националния фенклуб на „Берое“ и много привърженици.
Ето какво каза кметът на Стара Загора Живко Тодоров след награждаването:
- Г-н Тодоров, какви са настроенията у вас преди важния двубой с “Апоел”?
- Настроението е за победа. По-силен отбор на “Берое” като колектив и като отбор, който може да победи всеки съперник, аз лично не съм виждал. Разбира се, не претендирам, че толкова познавам на живо историята на клуба, защото има много по-стари фенове от мен, които са гледали много повече мачове. Това, което чувам от хората е че еуфорията е голяма. Надявам се на победа над отбора на “Апоел” (Тел Авив) в четвъртък.
- Какво бихте призовали всички фенове, които ще бъдат на мача?
- Да подкрепят отбора непрестанно по време на срещата. Нека скандират здраво за “Берое” и да се държим подобаващо, по европейски, за да не ни наложат наказания по време на мача – било за транспаранти или подвиквания. Да покажем, че беройската публика е най-добрата. В това аз съм сигурен, защото до момента винаги сме били най-добрите в България.
- Готови ли сте вече чисто организационно с мерките за сигурност, които са доста сериозни?
- Да. И самият клуб положи доста усилия. Същото се отнася и за полицията от Стара Загора. Благодаря им за мерките, които се вземат, защото всички трябва да бъдем съпричастни с това, че трябва да се предотврати всякаква възможност за възникване на инциденти на това събитие. Нека се получи празник, макар и с по-сериозни мерки за сигурност, с които съм сигурен, че хората ще се съобразят.