Кратка лятна любов

Пловдив Лайф

17-07-2013, 16:07

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Сериозен ли е курортният роман и какво да очаквате от него

Много хора са започвали романтична курортна връзка, която почти винаги е завършвала едновременно с отпуската. Затова жените, които имат твърде сериозно отношение към себе си и живота, смятат, че курортният роман е лъжа, а мъжете – подли твари, които се възползват от жените, а след това ги захвърлят.

Сериозен ли е курортният роман? Отговорът зависи от това какво всеки влага в него. Но ако става дума за искреност на чувствата – отговорът е „да”.

В действителност сред мъжете рядко има персонажи, които целенасочено търсят само чист секс. В повечето случаи и техните чувства са искрени, а намеренията – честни. Просто, пристигайки на морския бряг, те попадат в една напълно релаксираща атмосфера, твърде различна от обичайното ежедневие и, без да се замислят, попадат в плен на любовната страст. И в тази ситуация те просто няма кога да мислят за „отношения” и за тяхното бъдещо развитие. Живеят ден за ден.

Съвсем естествено възниква въпросът какви са перспективите на курортния роман? А те са достатъчно мъгляви. Много от жените, завръщайки се у дома си, не искат да продължават лятната история. Тази тенденция е добре известна и затова много мъже се стараят да не влагат твърде много в тази връзка, за да не се разочароват. Колкото и да е странно и те са същества, които имат раними чувства.

Много хора (и от двата пола) осъзнават, че у дома си имат безброй задължения и отговорности и че изобщо не се нуждаят от тези нови чувства. Те предпочитат да запазят добрите спомени вместо усещането за развален от бита празник. Има двойки, които се срещат години наред само на курорти – именно по тези съображения.

Други се опитват да продължат този роман и след завръщането си у дома. Тези опити обикновено завършват с неуспех. За да може плажната любов да продължи цял живот, тя трябва да бъде хармонична, а партньорите взаимно да се допълват.

Тази хармоничност трудно може да се оцени по време на отпуската, когато човекът е отпуснат и се намира в хормонален срив. Вие...

Източник: tia.bg