В менюто на комарите

Животът

17-07-2013, 16:31

Снимка:

БГНЕС

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Комарите предпочитат бираджии,едри хора и кърмачки

Около 20% от хората попадат по често в "менюто"на комарите. Причината е, че са пили бира, констатира проучване на сп. Смитсониън, цитирано от в. Вашингтон таймс.
Дори една бутилка бира прави консумиралият я индивид по-привлекателен за кръвосмучещите насекоми. Според учени това вероятно се дължи на увеличаването на количеството етанол, което любителите на пенливото удоволствие отделят чрез потта. Но причината може да се корени и във факта, че телесната температура на пиячите се повишава. В крайна сметка вероятно става въпрос за комплекс от причини.
Оказва се, че миниатюрните вампири налитат два пъти по-често на хора с кръвна група 0, отколкото на тези с група А. Също така кръвопийците са фенове на въглеродния диоксид – надушват газа от около 50 метра и погват плячката си. Което означава, че хора с по-едри тела и по-висок метаболизъм са предпочитан обект за атака. Комарите гледат като на донори на бременните и жените-кърмачки, тъй като ароматът на млечна киселина ги привлича неудържимо. Поради което дамите в такова положение са два пъти по-често нападани от останалите представителки на нежния пол.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен